Coș

Istorie

Povestea MARLENKA începe în 2003. Pe atunci, a fost înființată o mică afacere cu un singur angajat. În prezent, produsele MARLENKA sunt exportate în 44 de țări, iar gustul lor unic a câștigat nenumărați clienți pe viață în întreaga lume.

2003

Anul 2003 - prima hală de producție de prăjituri MARLENKA®

În 2003, Gevorg Avetisyan, de origine armeană, și sora lui au fondat compania Cehă MARLENKA international, s.r.o, în Frýdek-Místek, pentru a produce prăjituri cu miere MARLENKA® după o veche rețetă de familie armeană. În cinstea mamei și fiicei proprietarului, prăjitura a fost numită MARLENKA . La început, compania avea un singur angajat, dar de atunci crește în mod dinamic. De la bun început, prăjiturile cu miere au fost făcute fără utilizarea unor coloranți sintetici sau conservanți. Mulțumită rețetei originale și ingredientelor de calitate, acestea sunt caracterizate de calitate și perioadă de valabilitate excepționale.

2005

Anul 2005 - se deschide a doua hală de producție

La deschiderea celei de-a doua hale de producție, compania are 85 angajați și produce 250 de mii de prăjituri pe an. La sfârșitul anului 2008, numărul de angajați a crescut la 186. Producția anuală crește la 1.250.000 de prăjituri. Exportul produselor MARLENKA® a început întâi în țările apropiate (Slovacia, Polonia, Ungaria, și altele).

Pentru a îmbunătăți calitatea standardelor de sănătate și pentru a satisface cererea clienților aflată în creștere, conducerea companiei decide să investească într-o nouă fabrică de producție. 

2009

Anul 2009 - lansarea producției într-o hală nouă

O nouă hală de producție modernă a fost finalizată în Aprilie 2009, cu o suprafață de 4000 de m2. Linia de producție complet automatizată este rezultatul a 2 ani de lucrări de proiectare și construcție, create în mod specific pentru producerea prăjiturilor cu miere MARLENKA®. Este o linie de producție unică: cu lungimea sa de 80 m este singura în lume. Poate produce 1000 de prăjituri pe oră.

Gama de produse se extinde treptat pentru a include și alte deserturi cu miere bazate pe rețetele unei familii tradiționale Armene, transmise proprietarului companiei, Gevorg Avetisyan. 

Investițiile în noua hală de producție și tehnologiile de ultima generație au depășit 330 milioane CZK.

2014

Anul 2014 - hală de producție nouă

În 2014 structura inițială este extinsă cu încă o hală cu 2 etaje, cu care suprafața totată construită crește la 8000 m2. Noua hală de producție este echipată cu linii automate ce produc Napoleonky (preparare foietaj, secție de coacere, decorare, linie de ambalare) și popularele bile MARLENKA® (nuggets). Instalarea acestor mașini a condus la îmbunătățiri semnificative ale eficienței și capacității de producție. Investițiile au depășit 250 milioane CZK.

Produsele MARLENKA® sunt exportate în peste 35 de țări din întreaga lume. Un centru nou pentru vizitatori a fost deschis de asemenea. La sfârșitul anului 2014, MARLENKA international, s.r.o a obținut certificatele internaționale de standarde de siguranță alimentară BRC și IFS.

Obținerea acestor două certificate în același timp și de la prima încercare, demonstrează o calitate excepțional de înaltă a producției și respectarea celor mai înalte standarde la MARLENKA international s.r.o.

2017

Anul 2017 - dezvoltarea afacerii

MARLENKA international s.r.o. este o companie tânără, modernă, și în evoluție dinamică, care a investit în dezvoltarea și extinderea capacităților de producție și a angajaților săi încă de la începutul activității sale. 

Creșterea anuală a producției (2015 - aprox. 5.2 mil. de produse, 2016 - 6.5 mil. de produse) și a veniturilor (2015 - 342 mil. CZK, 2016 - 420 mil. CZK) ilustrează bine acest lucru. 

Peste 1 miliard CZK vor fi investiți în dezvoltarea companiei din 2009 până la sfârșitul anului 2018. Toate tehnologiile de producție sunt dezvoltate și proiectate la comandă, iar MARLENKA® este implicată activ în procesul de proiectare. 

Ultima fază a dezvoltării este livrarea unui depozit frigorific complet automatizat și robotizat, cu o capacitate de 1.600 spații pentru paleți și o înălțime de 40 m; alte inovații ale liniilor de producție vor fi în curs de desfășurare pentru creșterea în continuare a capacității de producție existente. 

2021

Anul 2021 - modernizare

Între 2020 și 2021 am finalizat ultima fază de modernizare și extindere a facilităților companiei de până acum. Am deschis un nou Centru de vizitatori, care include și primul nostru magazin original MARLENKA. Au fost finalizate de asemenea și noi facilități de birouri.